10 правила за избор на рекламни подаръци за изложения

Всеки обича да получава подаръци. Когато подарявате рекламен сувенир Вие създавате положително отношение към фирмата и комуникацията с потенциалния клиент е по-лесна и открита. Същевременно раздаването на рекламни подаръци по време на изложението спомага за увеличаване на потока от посетители на Вашия щанд. Но нека да погледнем нещата от по-близо. Колко от рекламните подаръци, които сте раздали по време на изложението са ефективни? Какво впечатление оставят те във Вашия потенциален клиент? По какъв начин рекламират Вашия бизнес, продукт или услуга?

Преди да се спрете на рекламни подаръци за следващото Ви участие на изложение вземете под внимание следните 10 правила:

1. Определете Вашата аудитория

Когато се фокусирате върху избора на рекламен подарък за Вашето участие на изложение Вие трябва да прецените на кога ще ги подарявате. Хубаво е да разполагате с няколко вида сувенири за различните посетители. Също така трябва да имате подаръци с по-високо качество за Вашите ключови потенциални клиенти.

2 . Определете Вашите цели

Какво искате да постигнете чрез рекламния подарък?По принцип рекламния подарък, който се подарява по време на изложения има за цел да повиши разпознаваемостта на Вашата фирма/марка от останалите, да изпрати послание до Вашите потенциални клиенти, да предизвика действие или да представи Вашия бизнес.

3. Определете ценови диапазон

Ценовият диапазон при рекламните подаръци е разнообразен. Качеството, количеството, специалните поръчки са в основата при определяне на цената. Определянето на бюджета е съставна част от маркетинговия план за изложението. Ако участвате на няколко изложения през годината е хубаво да поръчате рекламните подаръци наведнъж. По този начин можете ще получите качествени сувенири на по-ниска цена.

4. Намерете подходящия подарък

Има богат избор от рекламни подаръци на българския пазар, но кой е най-подходящ за постигане на Вашите цели? Желаете ли рекламният подарък да е свързан с темата на Вашето представяне, да е носител на специфично послание или да образова Вашата целева аудитория? Определете Вашата цел, за да бъде селекцията Ви по-лесна. Консултантът рекламни подаръци ще Ви помогне да направите ефективен избор. Помнете имиджът на Вашата фирма е пряко зависим от това какъв рекламен подарък ще подберете.

5. Сложете Вашето рекламно послание

Открихте ли подарък, който да съответства на Вашите маркетингови цели? Тогава отпечатайте върху него Вашето послание, име на фирмата, лого и координати. За рекламния подарък е важно да остави трайни впечатления в потенциалния клиент, но също така да се знае кой му го е подарил.

6. Направете система за оценка на потенциалните клиенти

По какъв начин да определите дали един клиент е потенциален или не, за да му подарите рекламен подарък? Ето Ви няколко начина,чрез които може да използвате рекламните подаръци ефективно:

Като награда за тези посетители, които са останали и са проявили интерес кам Вашите презентации, демонстрации или към фирмата.

Като благодарност за това, че са Ви дали някаква полезна информация относно техните специфични нужди.

Като благодарност за това, че са спрели на Вашия щанд.

7. Използвайте Тайната за предварително класифициране на потенциалните клиенти

Рекламните подаръци могат да се използват като средство за предварителен начин да се класифицират Вашите потенциални клиенти. Така например една фирма използвала следния метод: преди изложението те изпратили покани с карта за игра – дама за доставчиците, поп – ключови клиенти и вале за нови потенциални клиенти. В поканата те молили клиентът да дойде на щанда с картата и да получи съответно подарък. Когато картата била донесена на щанда персоналът вече знаел какъв е посетителят и разговорът протичал по-продуктивно.

8. Помислете за начин, по който можете да насърчите потенциалните Ви клиенти да пристъпят към покупка

Дали Вашият рекламен продукт за изложението Ви помага за бъдещи продажби? Ако към сувенира приложите купон за отстъпка или сертификат за безплатен ваучер на определена стойност,то рекламният Ви подарък ще се превърне в мощно оръжие, което да накара потенциалния Ви клиент да пристъпи към покупка или поне да Ви се обади след изложението за повече информация.

9. Информирайте Вашата целева аудитория

Интересният рекламен подарък може активно да Ви помогне, за да повишите трафика на Вашия щанд по време на изложението. Направете така,че Вашите потенциални клиенти да знаят за невероятния Ви сувенир. Изпратете покани към потенциалните си клиенти. В тях подробно опишете какво те ще спечелят, ако посетят Вашия щанд.Добра идея е да направите Вашия рекламен подарък от две взаимосвързани части – едната да изпратите на потенциалния клиент, а другата той да получи, когато посети Вашия щанд.

10. Създайте си система за оценка на ефективността от Вашите рекламни подаръци

Чрез създаването на система за оценка на резултатите от рекламните подаръци Вие може да определите дали участието в изложението е било успешно. След изложението можете да се обадите на Вашите потенциални клиенти и да ги попитате въпроси свързани с Вашия рекламен подарък – запомнили ли са го, върши ли им работа и т.н.

След изложението заедно с екипа си обсъдете рекламните подаръци:

  • Успели ли сте да привлечете на Вашия щанд ключови клиенти?
  • Достатъчно атрактивни ли са били, за да привлекат вниманието на посетителите
  • Намират ли ги Вашите клиенти полезни?
  • Допринесли ли са утвърждаване на Вашия имидж?

Има изобилие от рекламни подаръци,от които Вие можете да избирате и да пренебрегнете обичайните химикалки, моливи и ключодържатели. Направете така, че Вашите рекламни подаръци да работят ефективно и това ще бъдат добре инвестирани пари.

6 Comments

  1. moving company

    Fantastic goods from you, man. I have take into accout your stuff previous to and you’re simply extremely great. I actually like what you have got right here, really like what you are saying and the way in which through which you say it. You make it entertaining and you continue to care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. That is actually a great website.|

  2. Website

    An interesting discussion is worth comment. I do believe that you ought to publish more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people don’t talk about these subjects. To the next! Many thanks!!|

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *